راهکارهایی برای بالا بردن توان رادیاتورها

روش های موثر برای بالا بردن توان رادیاتورها
راهکارهایی برای بالا بردن توان رادیاتورها یکی از قدیمی ترین روش های گرمایش منزل استفاده از شوفاژ است.
به طور کلی، حرارت رادیاتورها از طریق جابه جایی در هوای اتاق گرما ایجاد می کند.
به این صورت که هوای گرم بالای رادیاتور که سبک تر است به طرف بالا حرکت نموده و هوای سرد جایگزین آن می شود و این چرخش دائمی در جریان هوا، باعث گرم شدن اتاق می شود.
آب موجود در رادیاتور در سیستم حرارت مرکزی توسط تجهیزاتی مثل مشعل و پمپ گرم می شود و آب گرم شده در موتورخانه به قسمت های مختلف ساختمان هدایت می شود و وارد رادیاتورهای هر قسمت می شود؛ این آب زمانی که دمای آن کاهش می یابد دوباره به موتورخانه هدایت می شود تا گرم شود و این چرخه بارها تکرار می شود.
بهترین مکان برای استفاده از رادیاتور شوفاژ مکان هایی است که خیلی نیاز به کنترل دما و رطوبت ندارد، چرا که رادیاتور قابلیت تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط را ندارد و میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش می دهد.
رادیاتورها از نظر ظاهری تنوع دارند و شما با توجه به سلیقه خود می توانید یکی از سه شکل پره ای، تخت یا پانلی و لوله ای را انتخاب کنید.
جنس فلز آنها هم از انواع فولاد، چدن و آلومینیوم است، اما به طور کلی بد نیست بدانید که رادیاتور پانلی که از جنس فولاد هم هست از نظر راندمان و کارایی بهترین نوع رادیاتور است، چرا که این نوع رادیاتور گرمای یکنواخت و گسترده تری نسبت به نوع پره ای ایجاد می کند.
همچنین این رادیاتورهای پانلی زیبایی و تناسب بیشتری با اغلب طرح های دکوراتیو دارد و نصب آسان و آب بندی مناسبی دارد. امروزه طراحان بزرگ دنیا رادیاتورهای پنلی را از مصالحی همچون شیشه، سنگ یا فولاد طوری می سازند که علاوه بر گرمادهی به عنوان یک المان تزئینی در خانه به چشم آید.
اما این نوع رادیاتور با وجود ویژگی ها و برتری ها نسبت به انواع دیگر معایبی هم دارد مثلا اینکه به خاطر جنس فولادی اش امکان زنگ زدن و سوراخ شدن آن بیشتر است و در صورت آسیب دیدن امکان تعمیر وجود ندارد و باید کل پانل تعویض شود.
هواگیری اصولی و به موقع سیستم (مدار گرمایش) با جدیت انجام شود:
این کار مزایای ذیل را خواهد داشت
هواگیری باعث افزایش عمر کلیه تجهیزات شامل دیگ، پمپ ها، رادیاتورها، پکیج و… خواهد شد.
انجام عمل هواگیری، راندمان گرمایشی سیستم و بویژه بلوکهای رادیاتور را بشدت افزایش میدهد و در نهایت باعث کاهش هزینه گاز مصرفی خواهد شد.
هواگیری خطر نشت آب از سیستم(رادیاتورها) را کاهش میدهد. بنابراین هواگیری مرتب و به موقع از بدیهی ترین اصول نگهداری تجهیزات گرمایشی میباشد.
۲_ تمیز کردن سطوح رادیاتورها از گرد و خاک باعث افزایش راندمان حرارتی آنها و کاهش خطر سیاه شدن و دوده زدن دیوار اطراف رادیاتور میشود.
راهکارهایی برای بالا بردن توان رادیاتورها
۳_ تا آنجا که امکان دارد فضای اطراف رادیاتورها باید باز باشد (برای گردش بهتر هوا و افزایش بازدهی و قدرت حرارتی). بنابراین سعی کنید انواع پوشش ها و موانع را (مانند پرده ، مبلمان و…) از جلوي آن دور کنید.
۴_تعبیه رادیاتورهای حوله خشک کن در فضاهایی مانند حمام و سرویس یا سرسرا علاوه بر کاهش رطوبت و افزایش فاکتورهای بهداشتی در این مکان ها، وسیله مناسبی برای خشک کردن حوله و البسه نم دار میباشد.
بعلاوه با طرح های دکوراتیو موجود در بازارمیتوان جلوه زیبایی به دیوار این مکانها داد. (هنگام طراحی و اجرا، فقط نباید به ابعاد معمول فکر کرد).
(در اکثر مواقع ابعاد ارتفاع رادیاتورها حدود ۵۰ سانتیمتر است لکن رادیاتورهای پرهای از نظر ابعاد دارای تنوع هستند و ارتفاع آنها تا ۱۷۰سانتیمتر نیز می باشد.) چنانچه در برخی موارد مشکلات معماری و فیزیکی فضا وجود داشته باشد، میتوان از انواع و ابعاد مختلف رادیاتور استفاده کرد.
ایران از نظر تکنولوژی تولید رادیاتور پرهاي آلومنيومي در جایگاه مناسبی قرار دارد. لذا هیچ دلیلی برای خروج ارز از کشور برای محصولاتی مانند رادیاتور پرهاي وجود ندارد. راهکارهایی برای بالا بردن توان رادیاتورها
بعلاوه شرکت های داخلی خود به تولید کنندگان و عرضه کنندگان رادیاتورهای آلومنیومی در جهان تبدیل شده اند. البته در مورد رادیاتورهای پانلی نیز توانایی رقابت با محصولات مشابه خارجی را دارد.
راهکارهایی برای بالا بردن توان رادیاتورها





دیگر مطالب

رادیاتور آلومینیومی حوله ای بوتان
۱۳۹۷/۰۷/۰۷

روش نصب رادیاتور بوتان چگونه است؟
۱۳۹۷/۰۷/۰۸

طرز هواگیری شوفاژ
۱۳۹۷/۰۷/۰۷

کد خطاهای پکیج بوتان بنسره پرو Benessere Pro
۱۳۹۷/۱۰/۰۶

بدون دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید